The Rabobank Customer Service Centre is located in Rotterdam, opposite city hall. It boasts a variety of meeting and training spaces, and several tiny living rooms for video conferencing.
Client Rabobank Netherlands
Location Rotterdam
Square 3.250
Timeline December 2018 - September 2019

With a green oasis at centre stage, the design embodies the way we look at future offices: where we work is where we meet each other, learn from each other and have fun together. Building relationships that endure. ​

Many of the people working here are young. Rabobank wanted an office that allows their people to optimally break out, a counterbalance to the work hours at their desks. ​

The immense floorplate, originally a large retail space, proves a perfect setting to build a community. As a part of the renovation the roof was pierced with a light court. Below it a podium is constructed where people can hang out or take the stairs to a games lounge. Centre stage on the podium is a large space to host training sessions. ​

The routing that naturally circles around the podium, which is an oasis of green, light and colour, fluidly connects the entire workspace. ​

The design was delivered in September 2019 and only gains on relevance today with features that will be more common in future office design. There are several tiny living rooms for video conferencing and lots of training and meeting facilities for the people to get to know the company ánd eachother. ​

Rabobank wanted an office that allows their people to optimally break out, a counterbalance to the work hours at their desks. ​

Sound absorbing space dividers and the occasional custom lighting/seating objects provide the repetitive series workstations with surprising variations by interrupting sight lines.

Photographer: Bram Vreugdenhil.

The open ceiling concept leaves the installations in sight. These are integrated in the photography of the rough Rotterdam Harbour, portraiyed on the wall.