Private equity firm EQT commissioned Fokkema & Partners for a complete overhaul of an office villa in Amsterdam. The villa is set along the “Northern Amstel Channel” and includes an enchanting little tea house. With a new design for the interior, the unique characteristics of the residence are highlighted.
Client EQT
Location Amsterdam
Square 660
Timeline March 2017 - March 2018

A semi-detached greenhouse was added on the ground floor to the villa, to expand the informal break out area annex kitchen. It takes optimal advantage of the extraordinary setting. The top floors of the villa were added in the 1990’s. With this refurbishment these obtained a surprisingly spacious and contemporary open layout.

The office villa is designed to make people feel at home, especially when working long hours and answering to high performance standards. As a centre piece to the office, the kitchen is outfitted with a custom designed brass kitchen island. Guests receive an equally extraordinary first impression of the interior when facing a brass reception piece. The colourful stained glass dome in the central hall separates the rich and boldly designed ground floors from the more minimalistic grey and white, Scandinavia inspired top floors.

Photography by Ruben Visser.

The office villa is designed to make people feel at home, especially when working long hours and answering to high performance standards