The Sanofi office covers 5.300 square meters on two levels in a multi-tenant building from the 90’s. The lower level boasts the reception area with a large conference- and learning centre to facilitate collaboration and sharing of knowledge with students, hospitals and other partners in the industry.
Client Sanofi
Location Amsterdam
Square 5.300
Timeline October 2017 - December 2018

Sanofi is a leading international supplier in healthcare solutions. Their work environment in Amsterdam highlights the predominant characteristic of the people working at Sanofi, a strong patient driven attitude. With that in mind we were able to tear down the walls in order to create a transparent, open work environment.

A vibrant meeting hub directly connects the conference area to the activity based work environment of Sanofi. These are situated for a large part on the level above. The meeting hub features a void with a custom designed pendula above the stairs, playfully reflecting the intricate balance between people and their health. Graphics portray the colourful lives healthcare is concerned with.

A patient driven attitude translates to an interior design that incorporates lifesize graphics.

The activity based working concept is tailored to Sanofi and fit to the building layout. A gradual sequence of collaboration spaces, concentration spaces and meeting rooms provide the vast floor plan with a high degree of variation. Several smaller informal coffee hubs alternate with the work areas acting as the break-out spaces to consolidate a comfortable and captivating user experience.

An outspoken design and materialisation concept aligns the spatial variations to create a warm, secure and uniform identity for Sanofi. Bronze coloured frames and green floor to ceiling cabinets form the base pallet, which is enriched with dark wooden accents and integration of lots of natural green. Subtle contrasts are made in the colour scheme with hues of grey, green, brown and ochre. The office optimally supports employee wellbeing and reflects their intricate motivation, subtly accommodating large scale graphical expressions of the company's patient driven attitude.

Photography by Stijn Poelstra